• Ballen in bruikleen

    Wedstrijdkleding en ballen in bruikleen

    Voor elk team is er – mede dankzij de sponsoren – een wedstrijdshirt, wedstrijdbroekje, tas én trainingspak en/of sweater beschikbaar gesteld. Deze kleding heb je als lid in bruikleen en blijft eigendom van de vereniging. Alle in bruikleen gegeven spullen moeten aan het eind van het seizoen, netjes en schoon, worden ingeleverd bij de kledingcommissie. Zwarte hoge sokken en zaal-handbalschoenen moeten door de leden zelf aangeschaft worden.

    Vanaf seizoen 2022 krijgen alle leden ook een handbal in bruikleen. Ieder 'krijgt' zijn eigen bal, waarop een nummer staat dat gekoppeld is aan het lid. Op deze manier weet iedereen wat de bal is waar hij/zij verantwoordelijk voor is. De verkregen handbal moet elke wedstrijd en training meegenomen worden. Deze handbal blijft, net als de kleding, eigendom van de vereniging. De handbal hoeft echter niet aan het eind van het seizoen te worden ingeleverd; deze neem je aan de start van het seizoen weer mee naar de trainingen.

    Het kan zijn dat er, bij de jeugdleden, wat gewisseld moet worden met de ballen. Dat heeft te maken met de maat van de ballen waar de betreffende jeugdteams mee spelen. F-jeugd speelt met een 0-bal soft; E-jeugd met een 0-bal; D- en C-jeugd met een 1-bal; B-jeugd en hoger speelt met een 2-bal.

    Als je je lidmaatschap opzegt, moet je alle in bruikleen geleverde spullen (inclusief de bal) weer inleveren bij de kledingcommissie. Bij normaal gebruik zijn er geen kosten verbonden als er wat beschadigd is. In andere gevallen kan de vereniging een boete in rekening brengen. 

    Hoe je het best om kan gaan met een handbal

    Hieronder lees je een beschrijving hoe je de functies van de handbal het best kunt krijgen én behouden. De trainers zullen de jeugdteams hierin de eerste weken begeleiden.

    • Wanneer je een nieuwe bal hebt, moet je hem de eerste paar keer hard oppompen. Het is belangrijkde bal voor de training een stukje leeg te laten lopen en na de training weer hard op te pompen. Ditmoet zo’n 2 á 3 weken lang gedaan worden. De bal zal dan zijn ronde vorm aannemen.
    • Pomp de bal op met een ventiel dat een beetje nat is. De kans dat je de binnenbal dan kapot drukt, is een stuk kleiner. Je kunt hiervoor speciale ventielolie gebruiken.
    • Pomp de bal niet te hard op, je moet hem met 1 hand nét in kunnen knijpen. Als de bal wat zachter is, heb je automatisch wat meer grip zodat je 'm makkelijker kunt vasthouden.
    • Pomp de bal niet te lang en te hard op. Hierdoor zet de bal uit en wordt deze groter.
    • Als de bal heel hard opgepompt is, staan de naden meer onder druk. Dan heb je een hogere slijtage.
    • Ga niet op de bal zitten, dan zal het een ei worden.
    • Gebruik je zaalbal niet buiten, de bal slijt dan sneller.
    • Leg je bal niet in te koude weersomstandigheden. Dus niet op de vloer in de schuur bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een stugge/harde bal, waardoor je grip weer minder wordt.

    We wensen je veel handbalplezier!