• Contributie

  De contributie wordt jaarlijks in de ledenvergadering vastgesteld. De huidige contributies worden hier spoedig geplaatst.

  De contributie verloopt via een automatisch incasso en vindt halfjaarlijks plaats. Het eerste deel van de contributie wordt in november geïnd; het tweede deel in mei. Mocht je op een andere wijze willen betalen, dan kun je hierover in overleg gaan met onze penningmeester. Op hetzelfde e-mailadres kun je terecht als je wilt weten wat de huidige contributie is.

 • Stichting Leergeld

  Wil een kind graag op handbal (of muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo) maar is er thuis te weinig geld?. Stichting Leergeld kan helpen. Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.
   
  Leergeld Salland richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeente Raalte. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ze zetten zich in voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Ze bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.
   
  Uit cijfers van het Centraal Plan Bureau blijkt dat vorig jaar meer dan 200.000 kinderen in armoede leefden. Dat staat gelijk aan één op de dertien kinderen in Nederland. Wanneer gezinnen het in 2024 moeten doen zonder tijdelijke toeslagen, zullen er nog meer Nederlanders in armoede belanden, stelt het CPB. Ouders (én kinderen) voelen vaak veel schaamte om te praten over geldzorgen. 
   
  Twijfel je of het betalen van de contributie voor je eigen kind nog wel haalbaar is komend seizoen. Of zie je een lastige situatie bij de buurkinderen of een klasgenootje. Maak het bespreekbaar en weet dat er mogelijkheden zijn, zodat élk kind mee kan doen. 
   
  Zie voor meer informatie; https://www.leergeldsalland.nl/